הקשר בין הפסקת גלולות למניעת הריון לבין כניסה להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

עיינתי בשאלות באתר ומצאתי דברים סותרים בנוגע לכניסה להריון לאחר הפסקת גלולות. מצד אחד, לאחר הפסקת גלולות לרוב אין ביוצים, ולכן כמעט אין סיכוי להיכנס להריון. מצד שני, מספיק לפספס גלולה או שתיים כדי להיכנס להריון. אם כך, מה הסיכויים שלי להיכנס להריון מייד אחרי שהפסקתי ליטול גלולות?

תשובה:
המידע אינו סותר, פשוט אצל כל אישה הגוף מגיב אחרת, וחוזר לבייץ בזמן שונה. ישנן נשים פוריות מאוד שמספיק להן לפספס גלולה אחת כדי להיכנס להריון, וישנן נשים שלוקח לגוף שלהן יותר זמן, והן יכולות להיכנס להריון רק כמה חודשים לאחר הפסקת הגלולות. הזמן הסביר לניסיונות להיכנס להריון אצל זוג שלא יודע על בעיות בפוריות הוא עד שנה. מובן שלא אוכל לענות לך מה הסיכויים במקרה שלך. פשוט צריך לנסות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד