עצות לסובלת מכאבי ברכיים
מאת: מערכת אינפומד
2 דקות קריאה
שאלה:

אני מדריכת טיולים כבר שלוש שנים, ובשנה האחרונה החלו לכאוב לי הברכיים. ב-MRI התגלתה שחיקה בשתי הברכיים ובמניסקוס של ברך ימין. הייתי כמעט חודש בפיזיותרפיה כשהרופא אמר לי שאין צורך שאמשיך להגיע לטיפולי הפיזיותרפיה, ושאני יכולה להמשיך את התירגול בבית. הא

תשובה:
העבודה שלך כמדריכת טיולים כנראה דורשת מאמץ פיזי, בעיקר אם זה כרוך בטיולים בשטח, עם הרבה עליות וירידות, או מדרגות, דבר הדורש מאמץ מהברכיים. אולם, זאת עבודתך, והיא ודאי מהנה, ואין סיבה שתחליפי אותה! אז מה עושים? דבר ראשון, אין לי מידע על משקלך, אך באופן כללי, עודף משקל מוסיף עומס על הברכיים. תוכלי לבדוק אם משקלך תקין בעזרת מחשבון ה-BMI של אינפומד. סביר שבמסגרת טיפולי הפיזיותרפיה הומלצו לך תרגילים. עליך להמשיך לבצע אותם. המטרה היא שהשרירים סביב הברך יהיו אלה שסופגים את המאמץ והזעזועים, ולא המפרק עצמו. פילטיס היא שיטה מצויינת, שבה את יכולה גם לעבוד עם עומסים כדי לחזק, ובכל זאת לא להעמיס לחץ על המפרק. לשם כך רצוי שתתעמלי במקום בו יש מדריכי פילטיס מוסמכים. אני ממליצה לך גם על תרגול על אופני כושר (אך לא אופני הרים!), כך שרוב משקלך יהיה על המושב, ולא על הברכיים, ועדיין תוכלי לתרגל ולחזק את השרירים סביב הברך. גם פלדנקרייז היא טכניקה מצוינת, שיכולה לעזור לך באופן כללי, אך אין זו שיטת חיזוק, ולכן את עדין צריכה לדאוג, בנוסף, לתרגילי חיזוק. ואם בכל זאת כואבים הברכיים בזמן טיול, אולי יעזור לך taping. זהו פלסטר מיוחד שמטרתו לתמוך בברך וברקמות. יש צורה מיוחדת להניח אותו, לפי סוג הבעיה שלך, וכאן תהיי חייבת להיעזר שוב בפיזיותרפיסט שלך כדי שיראה לך איך להדביק אותו בעצמך. בנוסף, בסוף יום בו הלכת הרבה, רצוי לבצע מתיחות של השרירים כדי לשחרר עומס. כאן תוכלי לראות כמה תרגילים כאלו: http://www.spinalhealth.net/stretching.html