דלג לתוכן

שינויים בתפקודי כבד עם נטילת הגלולה סרזט

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/10/2008 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

האם יש בעיה בנטילת גלולות למניעת הריון מסוג סרזט כאשר יש בעיה בתפקודי הכבד 3.5 חודשים אחרי לידה?

תשובה:

דזוגסטרל, או סרזט, הוא הורמון סינתטי הדומה להורמון המין הטבעי פרוגסטרון. הוא משמש למניעת הריון על ידי עיכוב הביוץ ועיבוי רירית צוואר הרחם לשם שיבוש קליטת הביצית המופרית. לא ידוע לי על פגיעה של התרופה זו בכבד, אך ידוע כי הורמונים למיניהם עלולים לגרום לשינויים בתפקודי הכבד. אני מציעה לך לחכות עם נטילת הכדורים עד לבירור סיבת העלייה של תפקודי הכבד אצלך. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' גיל סיגל
פרופ' גיל סיגל אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר נדים יוסף
ד"ר נדים יוסף רפואת שיניים
פרופ' אלדד קטורזה
פרופ' אלדד קטורזה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו