דרכי ההידבקות ב-CMV והידבקות בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-20 של ההריון ואין לי נוגדנים ל-CMV. בשבועות הקרובים עד הלידה אני אמורה לבקר בגנים למשך חצי שעה בשבוע מטעם הלימודים שלי, ולעזור בהנחיית חוגים לילדים. האם יש סכנה להידבק בחיידק ה-CMV גם ללא מגע באמצעות נוזלי גוף? האם כדאי להימנע מביקור בגני

תשובה:
אפשר להידבק בווירוס CMV בכל מקום בו את נמצאת - בגן, בעבודה, במכולת, בקולנוע. לכן אין ממש דרך להימנע מזה. אם ידוע על אדם שנמצא בסביבתך שהוא חולה, כדאי להתרחק ממנו. מלבד זה, לא ניתן לעשות הרבה. בצעי בדיקת נוגדנים חוזרת בעוד כחודש כדי לראות שלא נדבקת. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד