דימום מפי הטבעת (2)
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אבי בן 50. לפני כארבעה חודשים הוא עבר בדיקת קולונוסקופיה. הורידו לו שבעה פוליפים, אחד מהם היה סרטני. היום, לאחר ארבעה חודשים, הופיעו לו דימומים מפי הטבעת, ללא כל כאבים, ללא עצירויות או תופעות אחרות. הייתי רוצה לדעת מה לעשות וכיצד לנהוג במצב זה.

תשובה:
דימום מפי הטבעת יכול להיות תוצאה מבעיה בפי הטבעת כגון טחורים, פיסורה ועוד, אך גם יכול להיות כתוצאה מבעיה במעיים עצמם. לא ניתן להבדיל בין שני המקרים ללא בדיקת רופא, ולכן אמליץ לכם לפנות בהקדם לכירורג. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד