דלג לתוכן

איבוד הכרה שיכול להיות קשור להפרעות קצב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

סבתא שלי בת 77. לפני זמן מה החלו אצלה תופעות חוזרות של נפילות. היא טוענת שהיא לא מרגישה סחרחורת רגע לפני הנפילה ולא מאבדת את ההכרה, אלא פשוט "מוצאת את עצמה על הקרקע". בעקבות בדיקות שעשתה, התגלו שני ממצאים עיקריים: אקסטרה-סיסטולות שחוזרות בתדירות די גבוהה שהתגלו בבדיקת הולטר, ו- cerebellar atrophy שנמצא בבדיקת CT. האם אקסטרה-סיסטולות יכולות להיות הגורם לתופעה? עלי לציין כי סבתא שלי מעולם לא סבלה מבעיות קרדיאליות, הדופק שלה הוא 65 וסדיר, א.ק.ג. תקין. האם יתכן שיוחלט על טיפול בחוסמי בטא עם דופק כזה? והאם קיים טיפול כלשהו שישפר את מצבה, אם מדובר באטרופיה צרבלרית כסיבה?

תשובה:

האם היא נוטלת תרופות כלשהן? האם היא סובלת ממחלות אחרות – לחץ דם, בלוטת תריס? יתכן שזהו עילפון שסיבתו אחרת. אקסטרה-סיסטולות בא.ק.ג. אכן יכולים להיות מצב הגורם לעילפון ללא שקודמת לו כל תחושה של סחרחורות. האם ידוע לך אם האקסטרה-סיסטולות הן מהחדרים או מהעליות? בכל מקרה, גם אם לסבתך לא היו בעיות לב מעולם, יתכן שהן מתחילות להופיע עם הגיל. הן יכולות להתבטא כפלפיטציות, עילפון, כאבים בחזה, עייפות וסחרחורות. אם העילפון הוא כתוצאה מאקסטרה-סיסטולות, ניתן לטפל תרופתית בחוסמי בטא, אך זה באמת יאט לה את הקצב, שהוא כרגע תקין. לכן, כדאי לנסות דברים אחרים קודם: מגנזיום, סידן. אך כדאי קודם להתייעץ עם קרדיולוג לגבי תופעות הלוואי. לגבי האטרופיה המוחית, היא יכולה להתבטא בתופעות כמו דמנציה, בעיות זיכרון ובעיות בתפקוד האינטלקטואלי. לעיתים זה יכול אפילו להתבטא בפרכוס, שאינו נראה בהכרח כתכווצויות, אלא פשוט כאובדן הכרה פתאומי. אם זו הבעיה, היא קצת יותר קשה לטיפול, ואולי יהיה כדאי להתייעץ עם רופא פנימאי או עם נוירולוג. בהצלחה! ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר מוטי ברדיצ'ב
ד"ר מוטי ברדיצ'ב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מרואן חדאד
ד"ר מרואן חדאד אורתופדיה
ד"ר ויסאם גבן
ד"ר ויסאם גבן גריאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו