האם הילד שלי צריך ניתוח לתיקון בקע טבורי?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם הילד שלי צריך ניתוח לתיקון בקע טבורי?

תשובה:

בין סוגי הניתוחים שעשויים להתבצע נמנים ההליכים הבאים:

  • תיקון בקע טבורי. תיקון בקע טבורי הוא הניתוח העיקרי המשמש לבקע טבורי שאינו מתקן את עצמ. זהו טיפול המוענק בדרך כלל במרפאת-חוץ והוא נושא סיכון נמוך. לרוב יוכל ילדכם ללכת הביתה כבר ביום הניתוח. במהלך הניתוח, יקבל ילדכם בדרך כלל הרדמה מקומית. חתך קטן נעשה ממש מתחת לטבור, וכל לולאות המעי ורקמות אחרות שהתבלטו לתוך כיס הבקע נדחפים בחזרה לתוך הבטן. לאחר מכן מתוקנים השרירים והרקמות המחברות של טבעת הטבור, והחתך נסגר, ומותיר אחריו צלקת קטנה בתוך הטבור.
  • ניתוח לתיקון מראה הטבור. לעתים הטבור נראה לא-טבעי לאחר ניתוח. הסבירות לכך גבוהה יותר אם הבקע הטבורי היה גדול במיוחד או אם היה עור מיותר מעל הבקע (בקע פרובוסקואידי). במקרים כאלה, ניתן להשתמש בשיטות ניתוח נוספות כדי לשפר את מראה הטבור.

    בעיות הנגרמות על ידי ניתוח לתיקון בקע טבורי הן נדירות מאד, אך עלולות לכלול:

    • זיהום
    • נפיחות מקומית הנגרמת על ידי הצטברות נוזלים במקום הפצע (סרומה).
    • דימום או קרישי דם במקום הפצע (המאטומה).
    • הישנות של הבקע.
    • פציעת חלק מן המעי במהלך הניתוח.

    מה יש לקחת בחשבון

    ניתוח לתיקון בקע טבורי לפני הגיע הילד לגיל חמש לרוב אינו נחוץ. אולם ניתוח עשוי להתבצע מוקדם יותר מכך במקרים הבאים:

    • הבקע גדול (סנטימטר וחצי ברוחבו או יותר) ולא מראה שום סימנים של היסגרות מעצמו עד גיל שנתיים.
    • הילד או ההורים רוצים לתקן את הבקע מסיבות חברתיות, קוסמטיות או אחרות.
    • סיבוכים, כגון הילכדות לולאת מעי בשק הבקע (כליאה או חניקה), מחייבים ניתוח חירום.