דלג לתוכן

האם המנגיומה בכבד יכולה לסכן הריון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/11/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

נמצאה אצלי המנגיומה בכבד בצד שמאל בגודל 2.5x3.5. אני עוברת טיפולי פוריות, ורציתי לשאול האם יש סכנה כלשהי לאם או לילד בהריון עם המנגיומה כזו בשל לחץ העלול להיווצר.

תשובה:

המנגיומה של הכבד היא למעשה גידול שפיר של כלי הדם, וברוב המקרים יש צורך במעקב בלבד. לא ידוע בוודאות מהן הסיבות להתפתחות המנגיומה, אך נמצא שרמות גבוהות של אסטרוגן או טיפול בסטרואידים מעודדים את התפתחותה. ההמנגיומה שנמצאה אצלך קטנה למדי, ונראה שמעקב בלבד יספיק, גם בזמן ההריון המיוחל. בכל אופן, כדאי להיוועץ בפנימאי, מומחה למחלות כבד. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר ערן גבע
ד"ר ערן גבע רפואת שיניים
ד"ר איל רוסו
ד"ר איל רוסו אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ענת בכר צפורי
ד"ר ענת בכר צפורי עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו