מה המשמעות של בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/01/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר ימים גיליתי גוש קטן של כ- 1 ס"מ בבית השחי השמאלי - הוא לא כואב ממש אבל מעט מציק. מה עלי לעשות?

תשובה:
גוש בבית השחי הוא בדרך כלל בלוטת לימפה מוגדלת. בלוטות הלימפה של בית השחי מנקזות את היד, דופן בית החזה והשד, כך שפתולוגיה (זיהום, גידול) בכל אחד מהמקומות הללו עשויה לגרום להגדלה של הבלוטה. בלוטה בבית השחי עשויה להתנפח גם לאחר גילוח שערות בית השחי, וחדירה של זיהום. עליך ללכת להיבדק ע"י כירורג בקופת החולים שלך, על מנת שיעריך את אופי הבלוטה, ואת הצורך בבדיקות נוספות.