כאבים בשוקה ובברך עקב פעילות גופנית מאומצת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רצה שלוש פעמים בשבוע, 10-12 קילומטרים בשבוע, שוחה 3.5-2.5 קילומטר בשבוע. עד לא מזמן עשיתי שיעורי ספינינג, ואני מעבירה אימונים לחיילי היחידה. אני סובלת מכאבים בשוקה השמאלית ומכאבים חדים בברך, כיצד לפתור את בעייתי?

תשובה:
על מנת לפתור את הבעיה יש צורף בבדיקה מלאה שתכלול : הערכה של מנח קרסוליים. הערכה של יציבה כללית. הערכה של אורך שרירי הרגליים. מישוש שוק לחיפוש מקור הכאב . בדיקת הכנה לפני ואחרי האימונים. בדיקת ברך - יציבות / מצב הרצועות / מניסקוסים / מצב הפיקה . ועוד... לכל אלה ולעוד גורמים יתייחסו במכון הפיזיותרפיה וטיפול מתאים יומלץ. מומלץ בחום לפנות לאורתופד ולהתחיל בירור יסודי . רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות