הסיבות להפלות חוזרות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני ואשתי מנסים להביא ילד לעולם. הקליטה נעשית מהר, אך ההמשך בעייתי. בהריון אחד היו שקים ריקים ובשני היה דופק, אך לאחר זמן קצר הפסיק. בשניהם היא עברה הפלה. כיום היא שוב בהריון, אך התחילו לה הפרשות של נקודות חומות ואנחנו פוחדים ששוב זה קורה. אודה לכם א

תשובה:
הפלות בשליש הראשון הן תופעה שכיחה יחסית. ההערכה היא שכ-50% מההריונות מסתיימים בהפלה טבעית, אך לא ניתן לבדוק את השכיחות האמיתית, מכיוון שהפלות רבות מסתיימות עוד לפני שהאשה יודעת שהיא היתה בהריון. הסיבות להפלות חוזרות שונות ומגוונות, ועל כן, כאשר מדובר בשלוש הפלות רצופות או יותר, מומלץ להתחיל בבירור. הסיבה השכיחה ביותר להפלות בשלב זה היא גנטית: עקב בעיה גנטית כלשהי מתפתח עובר פגום, וכמנגנון הגנה, מתרחשת הפלה טבעית. סיבות נוספות שעשויות להגביר את שכיחות ההפלות בשליש הראשון הן קרישיות יתר, בעיות אנטומיות (מחיצות ברחם, שרירנים ועוד), גורמים הורמונליים, זיהומים שונים ועוד. במקרה שלכם, נראה כי יש עוד מקום לאופטימיות, אך אם חלילה גם ההריון הנוכחי לא יעלה יפה, אני ממליצה לפנות לרופא המטפל ולהתחיל בבירור. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד