דלג לתוכן

נטילת התרופה לוראטאדין בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/11/2009 תאריך עדכון: 27/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-5. אני נוטלת באופן קבוע loratadin ( לורסטין) לטיפול ב- Urticaria במינון של כדור אחד לשבוע. האם יכול להיגרם נזק כלשהו לעובר, והאם ניתן להמשיך ליטול תרופה זו? ראיתי שנשאלה שאלה דומה לפני 8 שנים, ואשמח לדעת אם משהו התחדש.

תשובה:

לצערי, אין בפי חידושים מסעירים בנושא. התרופה loratadine היא תרופה אנטיהיסטמינית, המיועדת לטיפול במצבי אלרגיה שונים. התרופה שייכת לקטגוריה B, כלומר לתרופות שבניסויים שנערכו על בעלי חיים לא נמצא שהן גורמות נזק לעוברים, אבל שלא נערכו די ניסויים כדי לקבוע את בטיחותן בבני אדם. לכן התרופה נחשבת לכזו המותרת לנטילה בזמן הריון אם יש בכך צורך רפואי. בכל מקרה, כדאי ליידע את הרופא המטפל לגבי כל תרופה או תוסף תזונה שאת נוטלת. שיהיה המשך הריון קל ובריא! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אולג לוי
ד"ר אולג לוי אורולוגיה
ד"ר מרדכי סליי
ד"ר מרדכי סליי גסטרואנטרולוגיה
ד"ר בועז רפפורט
ד"ר בועז רפפורט הפרעות קשב וריכוז
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו