סיבות אפשריות לשטף דם בזגוגית העין
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 69. מהן סיבות אפשריות לשטף דם בזגוגית בעין ומה הטיפול?

תשובה:
יש סיבות אפשריות רבות, והן כוללות: Diabetic retinopathy אצל חולי סוכרת; קרע ברשתית; היפרדות רשתית; BRVO - חסימת ענף של וריד הרשתית, המתרחשת לרוב אצל חולים מבוגרים עם יתר לחץ דם; PVD - היפרדות של הזגוגית, המלוות לעתים קרובות בראיית "ברקים" או "נצנוצים" ו- floaters, עצמים צפים בשדה הראייה; AMD רטוב - ניוון שתלוי בגיל המקולה, ומתרחש בשלב המתקדם של המחלה (יצירת כלי דם חדשים); טראומה; וגידול בתוך העין. ישנן סיבות אפשריות נוספות, פחות שכיחות ומוכרות. לקביעת אבחנה נחוצים אנמנזה טובה ובדיקת עיניים יסודית עם מנורת סדק. אם צריך, יש לבצע בדיקת אולטרסואנד של העין כאשר הדימום בזגוגית לא מאפשר לראות את הרשתית בפירוט. בדיקה נוספת היא בדיקת הזרקת פלורסצאין תוך-ורידי לצורך הדגמה של הקוטב האחורי של העין. אם לא נצפים היפרדות או קרע ברשתית, מומלץ לנוח יומיים-שלושה עם ראש מעט מורם. יש להפסיק נטילת תרופות נוגדות קרישה כגון אספירין, נוגדי דלקת לא סטרואידיים (NSAID's) ותרופות אחרות (בהיוועצות עם הרופא המטפל). הטיפול תלוי באטיולוגיה. הסרה כירורגית של הזגוגית - ויטרקטומיה (vitrectomy) מבוצעת לרוב כאשר בנוסף, הרשתית מופרדת או יש קרע ברשתית (תלוי בגודל, בסוג ובמקום הקרע); במקרה של דימום זגוגיתי כרוני של מעל 3 חודשים; כאשר בנוסף צומחים כלי דם חדשים על הקשתית; ובמקרים נוספים נוספות. ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד