שאיבת נוזלים מהאשך כטיפול בהידרוצלה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם שאיבה של נוזלים שהצטברו בתוך האשך מועילה לפתרון הבעיה ? האם שאיבה זו נעשית בהרדמה כללית או מקומית ? האם ישנו טיפול לייזר לפתרון בעיה זו ?

תשובה:
הצטברות של נוזלים בתוך האשך נקראת hydrocele. היא נגרמת עקב חוסר איזון בין ייצור נוזלים ע"י הרקמות העוטפות את האשך, ובין ספיגתם. המצב אינו מסוכן, כך שטיפול מומלץ רק אם ההידרוצלה גורם לסימפטומים ולאי נוחות. הטיפול המקובל הוא ניתוחי. שאיבת נוזלים אינה יעילה, בגלל הצטברות מהירה של נוזלים לאחר השאיבה. ניתן לשאוב את הנוזל, ובמקביל להזריק אל האשך חומר שאמור למנוע הצטברות מחודשת של נוזל. פעולה זו גורמת לעיתים לדלקת במקום, ושיעור ההישנות - גבוה. הניתוח הוא ניתוח פשוט, ושיטת ההרדמה משתנה ממקום למקום (כללית או ספינאלית). עליך לפנות לאורולוג, כדי שיבדוק אותך ויאבחן כי אתה אכן סובל מהידרוצלה, וביחד תוכלו להחליט על הצורך בטיפול ומהו הטיפול המתאים ביותר עבורך. תוכל לקרוא עוד על הידרוצלה והטיפול בו באתרים הבאים: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000518.htm