ילדה בת 13 שטרם התפתחה מינית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי אחיינית בת 13. אצלנו במשפחה כולן היו מפותחות בגילה, אך היא לא מפותחת, אין לה שדיים והיא לא קבלה מחזור. זה מדאיג. האם עליה לקבל עזרה רפואית?

תשובה:
מצב הנקרא אל וסת, Amenorrehea באנגלית, מוגדר כאי קבלת וסת (מחזור חודשי) עד גיל 16, או אי הופעה של סממני מין, כמו צמיחת שדיים או הופעה של שיער ערווה, עד גיל 14. הסיבות לכך יכולות להיות הורמונליות, אנטומיות או התנהגותיות. למשל, אנורקסיה או התעמלות יתר מעכבים את ההתפתחות המינית. אחייניתך אינה עונה לקריטריונים הללו כיוון שטרם הגיעה לגיל בו מצבה מעיד על בעיה. עם זאת, מכיוון שיש השפעה גנטית על ההתפתחות המינית, לא יזיק להיוועץ ברופא המשפחה, שיפנה אותה לגינקולוג אם יראה צורך בכך. חשוב לעשות זאת ברגישות, כדי שלא יגרמו לאחייניתך לחץ וסבל מיותרים. כל טוב, ד"ר מיכל רסנר - אינפומד