בחורה שסובלת מתסמינים עקב הפרעת אכילה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מהפרעות אכילה במשך כ-4 חודשים. משקלי ירד באופן דרסטי ואני נמצאת במצב של תת-משקל, דבר שאני מניחה שפגם במצב המערכת החיסונית שלי. בזמן האחרון הבטן שלי נפוחה וכואבת, בכל פעם שאני אוכלת יש לי התכווצויות. אני משערת למה, אבל בשלושת הימים האחרוני

תשובה:
סביר מאוד שחלק גדול מהתסמינים שאת חשה קשורים לחסרים התזונתיים מהם את סובלת. המלצתי היא לגשת תחילה לרופא המשפחה ולערוך בדיקות כלליות, שאינן בדיקות פולשניות. בהתאם לתוצאות בדיקות אלו, רופא המשפחה ימליץ על המשך הטיפול. ישנן ברחבי הארץ מרפאות לטיפול בהפרעות אכילה המשלבות טיפול רפואי, תזונתי ופסיכולוגי, ומומלץ להיעזר בהן. מצורפים קישורים למידע על כמה מהן: http://www.hadassah.org.il/.../מרפאת+הפרעות+אכילה.htm