האם יש לחזור על חיסון נגד דלקת ריאות אחרי גיל 65?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 73. בגיל 65 קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות, ונאמר לי שיש לחזור עליו כל 5 שנים. הרופאה שלי מסרבת לתת לי מרשם ואומרת שמי שקיבל את החיסון בגיל 65 או יותר, לא צריך לקבל עוד חיסון. האם זה נכון, ואם כן - מה הסיבה?

תשובה:
לשאלתך אין תשובה חד-משמעית. המרכז לפיקוח על מחלות מידבקות בארצות הברית ממליץ לחזור על החיסון באנשים שחוסנו מתחת גיל 65 שנה, באנשים שמערכת החיסון שלהם לקויה, באנשים שחוסנו בתרכיב הישן, או באנשים שאינם זוכרים אם חוסנו. הסיכון בחיסון חוזר שניתן לפחות חמש שנים לאחר מתן החיסון הקודם אינו משמעותי, ומסתכם באפשרות של תגובה מקומית. לכן, אין המלצה חד-משמעית לכאן או לשם. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני