אומגה 3 - תפקידה בגוף ובאילו מזונות מצויה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת האם כל אחד יכול ליטול אומגה 3? ובאיזה מצבים מומלץ לקחת אומגה 3 ואיך ניתן לדעת כשצריך?

תשובה:
אומגה 3 היא חומצת שומן רב בלתי רוויה חיונית, שאותה הגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו. חומצת שומן זו חיונית לתפקוד האופטימלי של כל תא בגופנו. תפקידן העיקרי של חומצות אומגה 3 הוא לשמור על גמישות נכונה של קרומי התאים, כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה ובהעברה של מסרים בצורה תקינה. חומצת שומן מסוג אומגה 3 מפחיתה את הסיכון ללקות באוטם שריר הלב, מפחיתה סיכוי לדיכאון ועוזרת בדיכאון קיים, מסייעת להגברת יכולת הקשב ואף מפחיתה סיכוי לחלות בסרטן. http://www.infomed.co.il/news/n_012201_1.htm