אימי בת 73 עברה מיפוי עצמות עקב כאבים קשים בגב ובברכיים. בתשובה למיפוי כתוב כך: שינויים ארטרוטיים קשים בחגורת הכתפיים, באגודל ובברך שמאל. ייתכן ומדובר על AVN. ב NFC שמאל עם שינויים ארטרוטיים משניים ל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי בת 73 עברה מיפוי עצמות עקב כאבים קשים בגב ובברכיים. בתשובה למיפוי כתוב כך: שינויים ארטרוטיים קשים בחגורת הכתפיים, באגודל ובברך שמאל. ייתכן ומדובר על AVN. ב NFC שמאל עם שינויים ארטרוטיים משניים לכך. שינוי תואם ל FASCIITIS PLANTARIS בעקב ימין. כ

תשובה:
נשמע שהממצאים בעיקרם ניווניים ואוסטאופורוטיים. יש לפנות לרופא פנימאי מומחה לצפיפות העצם לקבלת טיפול מתאים בבריחת הסידן (למשל, פוסלן). כמו כן, ניתן לפנות לאורתופד לקבלת ייעוץ על רקע השברים והכאבים הקשים.