האם ניתן ליטול בוספירון עם קומדין?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 57. הרופאה שלי שוקלת לתת לי את התרופה Buspirone. אני נוטל, בין השאר, קומדין. לפי האתר שלכם בוספירון אינו מתנגש עם קומדין, אבל קראתי שבוסיפרון עלול להגביר את הדימומים כשנוטלים אותו יחד עם קומדין: http://www.medicinenet.com/buspirone/articl

תשובה:
אני בן 57. הרופאה שלי שוקלת לתת לי את התרופה Buspirone. אני נוטל, בין השאר, קומדין. לפי האתר שלכם בוספירון אינו מתנגש עם קומדין, אבל קראתי שבוסיפרון עלול להגביר את הדימומים כשנוטלים אותו יחד עם קומדין: http://www.medicinenet.com/buspirone/article.htm אשמח אם תוכלו לומר אם המידע מהימן, ואם שילוב של שתי התרופות הנ"ל מעלה את ה- INR. בדף ההוראות של כל תרופה כמעט, ישנה רשימה של תרופות שאסור להשתמש בהן יחד איתה בשל תגובות בין-תרופתיות. את התרופה קומדין מסוכן ליטול יחד עם סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, ועם תרופות מסוגים נוספים, כגון תרופות נוגדות חרדה, תרופות לטיפול בדיכאון ופסיכוזה, תרופות לטיפול בסרטן, תרופות לשינה, תרופות להורדת שומנים, תרופות לטיפול בסוכרת, תרופות נוגדות פרכוסים, תרופות משתנות, גלולות למניעת הריון, נוגדי חומצה ועוד. בוספירון היא תרופה השייכת לקבוצת תרופות נוגדות חרדה שבשילוב עם קומדין יכולה להוריד את ה- INR. איחולי בריאות ד"ר אורלי שניידר - אינפומד [12/12/2009]