דלג לתוכן
הטיפול באוסטאוכונדרומה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/12/2009 תאריך עדכון: 17/09/2013
1 דקות קריאה
שאלה:

לבני בן ה-7 גילו בצילום רנטגן "אקזוסטוזיס בגודל 1.7x3.0 ס"מ, עם בסיס רחב, מרקמו בלתי אחיד". נאמר שהממצא מתאים לאוסטאוכונדרומה, ושלא הודגם נזק גרמי נוסף. מהו גידול זה, והאם נכון לגשת גם לבדיקת מיפוי עצמות וגם לבדיקת CT? האם לא כדאי ל

תשובה:
אוסטאוכונדרומה או Exostosis הוא גידול גרמי שפיר עם מראה אופייני ברנטגן. בדרך כלל הממצא אקראי ומבודד, אף על פי שישנם מקרים שבהם יש ריבוי גידולים. בדרך כלל הצורך לכרות את הנגע עולה כאשר הוא גורם בעיות מקומיות, כגון כאב ממוקם הנובע מלחץ על מבנים שכנים או קרבה לעור. על פי רוב אין צורך בבדיקת הדמיה נוספת כגון CT או מיפוי. ביופסיה נלקחת עם הוצאתו של הנגע. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר לי הונג פן
ד"ר לי הונג פן רפואה סינית
בעלת תואר M.D מסין ופרופסור לרפואה סינית מסורתית
 דנטל סמייל
דנטל סמייל רפואת שיניים
ד"ר מנחם דויטש
ד"ר מנחם דויטש רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"מצויינת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו