עשו לי גשרים בלסת עליונה ותחתונה. הכתרים הם מחרסינה והמתכת מורכבת מ- 86
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

עשו לי גשרים בלסת עליונה ותחתונה. הכתרים הם מחרסינה והמתכת מורכבת מ- 86.5% זהב, 10% פלטינה ו- 1.4% אבץ. בגמר העבודה לא ראיתי צבע צהוב אלא גוון אפור-שחור. האם אני אמור לראות גוון זהוב ? בעיה נוספת יותר מדאיגה, יש לי כל הזמן טעם לוואי מטריד, וכל מז

תשובה:
למתכות המכילות 86% זהב יש גוון צהבהב. יש לקחת בחשבון כי צבע הפלטינה הוא לבן- כחלחל ולכן אין לצפות כי צבע הסגסוגת יהיה צהוב כפי שאנו מורגלים לצבען של טבעות זהב. בעין לא מקצועית ייתכן ויהיה לך קשה להבחין בגוון הסגסוגת. בכדי לראות את ההבדלים תצטרך להחזיק בידך גם סגסוגת המכילה אחוז נמוך יותר של זהב ולהשוות ביניהם. בכל מקרה איני רואה קשר בין התופעות הקשורות לטעם לבין סוג הסגסוגת שבפיך, אפילו אם הרכבה היה שונה ממה שתיארת. מדבריך אני מבין כי התופעות אותם אתה חש בטעם הופיעו לאחר השיקום שבוצע בפיך. יתכן כי ישנה דחיסת מזון מתחת לגשרים או כתרים סמוכים שהותקנו בפיך. בכדי לשמור על אריכות ימי השיקום שהותקן בפיך ולמנוע תופעות מעין אלו שתוארו על ידך, יש צורך בהקפדה יתרה על היגיינה של הפה. ישנם אביזרים מיוחדים וטכניקות לניקוי מתחת לגשרים או שיקומים שונים אחרים. הקפד לדרוש מרופא השיניים שלך להדריך אותך בשימוש באביזרים אלה. זהו הכיוון הראשון בפתרון הבעיה. במידה והתופעות לא ייפסקו, יש צורך בהמשך בירור נוסף.