בעיות בבלוטת התריס ופוריות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 36, מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג ביום. תוצאות הבדיקות שלי הן בטווח הנורמה עם סטיות קלות שלדברי הרופאה יש לעקוב אחריהן ולאזנן. רמת ה- TSH בגבול התחתון של הנורמה. האם סטיות אלו אכן גורמות להפרעה בפריון? מהם הטווחים המדוייקים של תפקודי הבלוטה

תשובה:
ערך תקין של TSH הוא בין 5.5 ל-35 mIU. ערך תקין של FT3 הוא בין 0.2 ל-0.6 ננוגרם לליטר. ערך תקין של T4 הוא בין 65 ל-160 ננומול לליטר או 4.5 עד 12.5 מיקרוגרם לדציליטר. הפרעות בבלוטת התריס גורמות לבעיות פוריות והפלות, וגם בזמן ההריון הן עלולות לפגוע בעובר אם אינן מטופלות כראוי. חשוב להגיע לאיזון לפני הכניסה להריון. אין לי כל הפרטים הדרושים (רמת T4, רמת FT3) כדי לקבוע אם הסטיות יכולות להיות גורם להפרעה בפוריות במקרה שלך, ולכן אמליץ לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג ועם גינקולוג. בהצלחה! ד"ר קרן גלרון - אינפומד