אני בת 48 , מחזור סדיר. בת לאמא חולת לב. נוטלת באופן קבוע בזאליפ, נורווס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 48 , מחזור סדיר. בת לאמא חולת לב. נוטלת באופן קבוע בזאליפ, נורווסק, אלטרוקסין 200 סרוקסאט, ליתיום וקרטיה. בבדיקת דם שעשתי לאחרונה קבלתי את התוצאות הבאות: cholesterol - 260 טריגליצרידים 285 mg/dl- HDL - 45 LDL - 157 10.91 - TSH גבוה -

תשובה:
כדאי לדאוג ראשית לאיזון בלוטת התריס לפני שפונים לטפל בשומני הדם, כי אולי אכן הם מושפעים משנית מהחסר בבלוטה. כלומר- עליך לפנות לרופא שלך, ולהגדיל תחת מעקב ופיקוח את מינון האלטרוקסין בהתאם להמלצתו.