בקע סרעפתי ופעילות גופנית
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת גסטרוסקופיה אובחנו אצלי בקע סרעפתי קטן ודואודניטיס קלה. אני ספורטאי, האם אוכל לחזור לפעילות גופנית רגילה? ועד כמה שתי האבחנות הנ"ל יכולות להפריע לי בהמשך הפעילות שלי? האם בקע סרעפתי נסתם מעצמו ובאיזה טיפול?

תשובה:
אין שום מניעה להמשיך לעסוק בפעילות ספורטיבית לאחר שאובחנו בקע סרעפתי ודלקת של התריסריון. הבקע אינו נסתם מעצמו, אך בדר"כ אינו דורש טיפול, למעט טיפול סימפטומטי. תוכל לקרוא עוד על הנושא בשאלה שנשאלה בעבר באינפומד http://www.infomed.co.il/questions/q_070802_3.htm