דלג לתוכן

טיפול בהיפוטוניה לתינוק בן 11 חודש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/12/2005 תאריך עדכון: 18/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

מהו הטיפול הרפואי היעיל ביותר להיפוטוניה עבור תינוק בן 11 חודש?

תשובה:

מאחר ואני לא עוסק בטיפול התפתחותי, אני ממליץ לך לגשת למכון להתפתחות הילד שקיים בכל קופת חולים ולהתייעץ עימם. תמצאי שם צוות מקצועי המיומן בטיפול בבעיות כאלו . ישנה חשיבות רבה לבדיקה הראשונית על מנת לוודא שהמדובר רק בטונוס בסיסי נמוך ולא נלווים נושאים נוספים עליהם כדאי לתת את הדעת . יותר ויותר ילדים מופנים היום לטיפול באבחנת היפוטוניה, וניתן אף לומר שזו בעיית העולם המערבי האוהב לנוח יותר מלעבוד, כך שאת וביתך נמצאות ב"חברה טובה" . איני מכיר מחקרים, אך מעניין לבדוק האם מאז התחלת השימוש בעגלות ילדים העוטפות את הילד ולא מעודדות אותו לתנועה ישנה עליה במקרי ההיפוטוניה . מניסיוני המועט רוב הטיפול בגיל כזה מתמקד בהדרכה להורה ל"טיפול שוטף" כגון : עידוד למשחקים מסוימים שיעוררו את החשק לפעילות מוטורית תנועתית. עידוד לתנוחות מסוימות המגרות את השרירים לפעול . עידוד לביצוע מטלות יומיומיות שיעלו את המתח הבסיסי . גשי לטיפול ובקלות רבה תוכלו להתמודד עם הבעיה . רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר בועז רפפורט
ד"ר בועז רפפורט הפרעות קשב וריכוז
פרופ' רחל שטראוסברג
פרופ' רחל שטראוסברג נוירולוגיה
ד"ר עדי אדר
ד"ר עדי אדר נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו