זריקת אנטי D לבעלת סוג דם B מינוס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 23, בשבוע ה-27 של ההריון. לפי בדיקות הדם שעברתי סוג הדם שלי הוא B מינוס. עברתי השבוע בדיקת COOMBS והתברר כי יש לי נוגדנים, 1:1. בדיקה זו בוצעה לפני קבלת זריקת אנטי D. כבר קיבלתי זריקה כזאת בשבוע ה-19 לאחר ניקור מי שפיר. מה תוצאה זו אומרת לגבי

תשובה:
התשובה שקיבלת מראה שאכן יש נוגדנים, קרוב לוודאי בזכות הזריקה שקיבלת לאחר ניקור מי השפיר. אם לתת עוד זריקה או לא על סמך תוצאות כאלו - זה תלוי בגישה של הרופא המטפל. בכל אופן, זריקה נוספת לא תזיק. המשך הריון בריא וקל! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד