פריחה מפושטת שאינה מגיבה לטיפולים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודש הופיעו בקרקפת מין עקיצות מגרדות, בעיקר בחלק האחורי של הראש. מאז הפריחה התפשטה לגב, לבטן התחתונה ולרגליים. הפריחה נראית כמו עקיצות ומשתרעת על שטחים של 10-5 ס"מ, והיא אדומה ומגרדת מאוד. למרות שטופלתי בשמפו אגיספור וניזורל ובמשחות אלו

תשובה:
ישנן אפשרויות רבות היכולות להתאים לתיאור הפריחה שלך. חשוב לדעת מה קדם לפריחה, אם נטלת תרופות או תוספי מזון חדשים, אם נעקצת או אם היתה מחלת חום. אם רופא עור אינו מוצא סימן קליני מובהק של בעיה מסויימת, הוא יכול לשלוח ביופסיית עור אשר יכולה לשפוך אור על האבחנה. אם הרושם הוא שיש בעיה אלרגית, ניתן להוסיף טיפול בכדורי פרדניזון או בכדורי אנטיהיסטמינים נוגדי אלרגיה (כדוגמת הטלפסט) חזקים יותר. פני לרופא עור להמשך בירור וטיפול. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד