אני בן 24 ויש לי עדיין שן חלב ! הבעיה היא שהניב כלוא והשן הבשרית מוטית כ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24 ויש לי עדיין שן חלב ! הבעיה היא שהניב כלוא והשן הבשרית מוטית כלפי החיך. זה כבר נגרר אצלי כבר קרוב ל 8 שנים. האופציה של ניסיון למשוך את השן הבשרית כלפי חוץ צורכת סכום כספי מאוד גדול שאין באפשרותי כרגע לשלם. האם ישנה סכנה כי השן הבשרית ת

תשובה:
מדבריך אני מבין כי יש לך שן חלבית בפה, והניב הקבוע כלוא בחיך. תופעה זו שכיחה ב- 1%-2% מהאוכלוסיה. במידה והוחלט בתוכנית הטיפול כי אפשר לבצע את המשיכה של השן והיא אינה מקובעת ללסת (אנקילוטית) - אין סיכוי כי היא תיעלם או לא תצא. ללא טיפול, השן לא תצא לבד. ישנן סכנות בהשארת השן כפי שהיא, כאשר העיקרית היא היווצרות של ציסטה מסביב לשן הכלואה. בהתחשב בעובדה כי מצב זה קיים בפיך הרבה שנים, אין דחיפות לבצע את הטיפול, אך עליך להיות במעקב תקופתי. כל המידע האמור לעיל הינו כללי ואינו מחליף כל ייעוץ אחר הניתן לך על ידי הרופא שלך שבידיו יש את כל הנתונים לגבי מצבך.