אובחנה אצלי מחלת SLE - זאבת. חלק מהרופאים טוענים שאני יכולה לנסוע לחו"ל, רק ש``אני אשמור על עצמי``. אחרים טוענים שאסור לי לנסוע כי החשיפה לשמש תעורר את המחלה. רציתי לדעת, האם באמת קשה להימנע מהחשיפה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אובחנה אצלי מחלת SLE - זאבת. חלק מהרופאים טוענים שאני יכולה לנסוע לחו"ל, רק ש``אני אשמור על עצמי``. אחרים טוענים שאסור לי לנסוע כי החשיפה לשמש תעורר את המחלה. רציתי לדעת, האם באמת קשה להימנע מהחשיפה לשמש? אני מתכננת לטוס לחצי שנה לארגנטינה, צי`לה

תשובה:
בוודאי שאת יכולה לנסוע, ואין שום צורך באזהרות מיוחדות מעבר לכל נוסע אחר מלבד השמירה מהשמש. אכן, חשיפה ישירה לשמש יכולה לעורר התקף לופוס ולכן כדאי להישמר היטב: להתמרח במגן משיזוף, כובע רחב שוליים, בגדים ארוכים וכדומה. אגב, זה גם יגן עלייך מעקיצות יתושים ואנשים רבים הולכים כך בג'ונגלים גם אם אין להם לופוס. בכל אחת מהמדינות שאת נוסעת אליהן יש בתי חולים גדולים בערים מרכזיות עם מומחים במחלות שגרוניות, כולל מחלת הלופוס. איגוד חולי הלופוס או שיטוט באינטרנט יוכלו לסייע לך למצוא שמות של מרכזים רפואיים ושל רופאים. את ממש לא צריכה לוותר על ברזיל, בוליביה ופרו. אם את מעל גובה מסוים לא תצטרכי טיפול ואם את מגיעה לאזורי מלריה יש בהחלט כמה וכמה תרופות שתוכלי לקחת. רופא גיאוגרפי ירשום לך תרופות בהתאם למצבך. היי אופטימית הן לגבי התשובה והן לגבי הנסיעה. נסיעה טובה דר' איציק לוי מומחה בפנימית ובמחלות זיהומיות ומערכת אינפומד