מה לעשות כאשר שוכחים לקחת גלולות?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

קיימתי יחסי מין 3 ימים לאחר סיום המחזור, ושכחתי לקחת גלולות. האם אני מוגנת בימים אלה? והאם ניתן להתחיל חפיסת גלולות חדשה באיחור של יומיים?

תשובה:
הסיכוי להיכנס להריון בשלב זה של המחזור קלוש ביותר עד אפסי. את יכולה להתחיל לקחת גלולות באיחור של יומיים, אך קחי בחשבון שאינך מוגנת לפחות במשך השבוע הראשון, ועלייך להשתמש באמצעי מניעה שאינו הורמונלי, למשל קונדום, בנוסף לגלולות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד