הדעות בעד ונגד הפסקת השימוש בגלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת גלולות כבר ארבע שנים, וכעת אין לי חבר רציני. האם כדאי להפסיק לצרוך את הגלולות למשך 3 חודשים בערך? לפני צריכת הגלולות היתה לי הפסקה במחזור למשך שנה, ולפני זה המחזור היה סדיר. מהם הטיעונים בעד ונגד?

תשובה:
אמנם הגלולות מהדור החדש מכילות מינון נמוך יחסית של הורמונים, אך עדיין יש לזכור שמדובר בהורמונים חיצוניים, ובתרופה הדורשת מרשם רופא ולא בכדי. ישנן שתי גישות. האחת מצדדת בנטילה רצופה של גלולות, מטעמי נוחות - מחזור קל יחסית, מאוד קבוע, הגנה מלאה מפני הריון ועוד - וכן מכיוון שלא כדאי "לשגע" את הגוף עם שינויים הורמונליים כתוצאה משימוש לא רצוף. לפי השניה אין כל צורך להמשיך בנטילת גלולות אם לא מקיימים יחסי מין או אם אין סיבה רפואית כלשהי לנטילתן (כמו שחלות פוליציסטיות). זאת, מכיוון שמדובר בהורמונים חיצוניים. לכן נראה שכדאי לשקול כל מקרה לגופו, ולהתחשב בהיסטוריה הגינקולוגית הספציפית שלך. מי שיוכל לעזור לך בעניין יהיה רופא/ת הנשים שלך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד