המינון המקובל של רואקוטן לטיפול באקנה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 34, יש לי פצעים מוגלתיים בלחי ימין, אך הם לא דומים לפצעי בגרות. הם אדומים ונראים כמו פצעים פנימיים שלא עוברים. הרופא רשם לי רואקוטן 20 מ"ג פעם ביום עד שיעברו הפצעים (לדבריו זה צריך לקחת חודש-חודשיים), ואחר כך רק פעמיים בשבוע. בעבר סבלתי

תשובה:
"פצעי בגרות" זהו שם לא מדויק לאקנה, שכן פצעים אלה אכן שכיחים יותר בגיל התבגרות, אך מופיעים גם בגיל מאוחר יותר, 30 ו-40 (יותר בנשים), וגם בילדים ואף בתינוקות לאחר הלידה. היווצרות הפצעים מתחילה בהפרשה מוגברת של בלוטת החילב. חוסר ניקוז של חילב זה גורם לו להצטבר מתחת לפני העור, דבר שנראה כפצעון עם ראש לבן. הפרשה זו מהווה קרקע פוריה לצמיחת חיידקים הגורמים לזיהום ומוגלה. התרופה רואקוטן היא נגזרת של ויטמין A, וזוהי תרופה יעילה מאוד לטיפול באקנה. אכן חשוב המינון המצטבר של התרופה, כלומר סך כל הכמות של התרופה שנלקחת על ידי המטופל במשך תקופת השימוש ביחס למשקל גופו. מינון מצטבר של 150-120 מ"ג לק"ג משקל גוף הוא המינון המומלץ, או אם ההתייחסות היא למינון למנה, עליו להיות 0.5 עד 2 מ"ג לק"ג משקל גוף. תוכלי לקרוא תשובה מפורטת יותר בנושא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_080608_14.asp