דלג לתוכן

נטילת סימבקור בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/12/2008 תאריך עדכון: 19/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מנסה כבר כשנה להיכנס להריון. אני עוברת סדרת בדיקות. במקביל, אני לוקחת באופן קבוע סימבקור להורדת רמת הכולסטרול במינון של 20 מ"ג. קראתי בעלון שאסור ליטול כדורים אלה בהריון. רציתי לדעת אם יתכן שכדורים אלה משבשים את הניסיון להרות, ואם נכנסתי ל

תשובה:

נטילת סימבקור לא מומלצת בזמן הריון, ולכן יש להפסיק ליטול את התרופה עם אבחון ההריון. יש נשים שמפסיקות את הטיפול כבר עם הניסיונות להיכנס להריון, אך אין זה הכרחי. אין עדויות לפגיעה עוברית בנשים אשר נטלו טיפול זה בתחילת ההריון באופן לא מכוון, ולכן אין צורך בפעולה מיוחדת מלבד להפסיק את הטיפול. הכדורים אינם ידועים כגורמים לבעיות פוריות, כלומר הם אינם מפריעים לכניסה להריון. פרוגינובה היא תרופה המכילה אסטרוגן. מידע רב על תרופה זו תמצאי באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=461
רופאים בתחום
ד"ר מיכל צדוק
ד"ר מיכל צדוק נוירולוגיה
ד"ר נתן שלמקוביץ
ד"ר נתן שלמקוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ורד עטר-שניר
ד"ר ורד עטר-שניר עור ומין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו