אני מתחיל להשתמש בסטרואיד מסוג NEROBOL אני רוצה לדעת מהן תופעות הלוואי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מתחיל להשתמש בסטרואיד מסוג NEROBOL אני רוצה לדעת מהן תופעות הלוואי שלו ומה אפשר לעשות כדי למנוע אותן, והאם הוא רעיל לכבד ? נ.ב אני לוקח את זה למטרת פיתוח גוף. האם יש רופאים פרטיים שאפשר להתייעץ איתם ?

תשובה:
נטילת סטרואידים אנבוליים ע"י ספורטאים למטרות פיתוח גוף ושיפור ביצועים באימון שנויה במחלוקת. הם אכן עוזרים להעלות מסת שריר וכוח שרירי, אולם יש תופעות לוואי שהן: 1. השפעה שלילית על תפקוד האשכים, ייצור הזרע ועל הפוריות. 2. הגדלה של השדיים בגברים. 3. ייצור יתר של תאי דם אדומים. 4. נזק לתפקוד הכבד. 5. שינויים במצב הרוח ובהתנהגות. 6. תוארו מספר מקרים של מוות פתאומי מדום לב בצעירים הנוטלים סטרואידים, עקב השפעה ישירה של התרופה על שריר הלב. 7. השפעה שלילית על מאזן הכולסטרול הטוב והרע. 8. נטייה לקרישיות יתר של הדם. 9. שיעור יתר ונטייה לפצעונים בפנים. לצערי אין לי אפשרות להמליץ על רופא ספציפי. כדאי לחפש רופא המתמחה ברפואת ספורט.