קביעת יום הביוץ לאישה ששומרת הלכות טהרה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי מחזור סדיר בן 28 יום, אני שומרת הלכות טהרה וטובלת ביום ה-14 לווסת. אני מנסה להיכנס להריון ראשון. האם ביום ה-14, יום הביוץ המשוער, בדיקת אולטרסאונד תוכל לראות אם ביוץ אכן מתרחש או כבר התרחש?

תשובה:
בדיקת אולטרסאונד יכולה לחזות ביוץ בשילוב עם בדיקות הורמונליות. כמו כן, את יכולה לרכוש ערכה ביתית לבדיקת ביוץ הערכה בודקת את רמות ה- LH בשתן. עלייה ברמת ההורמון בדם מתרחשת כ-36 שעות לפני הביוץ. בשתן עולה רמת ההורמון כ-12 שעות לאחר עליית רמת ההורמות בדם, כלומר הביוץ מתרחש תוך 24 שעות לאחר העלייה ברמת ההורמון בשתן. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד