דלג לתוכן

הסיכונים של הריון בנוכחות שרירן ברחם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/12/2007 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשבוע ערכתי בדיקת אולטרסאונד אגן קטן, והתגלה בה שרירן (מיומה) בגודל 20x23 מ"מ בגובה תעלת צוואר הרחם. קראתי את השאלות והתשובות באתר לגבי מיומות, ובכל זאת יש לי כמה שאלות קצרות: האם יש חשיבות למיקום המיומה מבחינת סיכון העובר בהריון? אני לא

תשובה:

קודם כל תודה על הפידבקים, אנו שמחים לדעת שאת מוצאת את האתר שימושי ויעיל עבורך! לשאלותייך, מיקום המיומה עלול להשפיע על העובר ועל ההריון בכלל, שכן מיומות יכולות לפגוע ביכולת מעבר העובר בתעלת הלידה ועוד. לגבי כניסה להריון, אין צורך בתקופת "התנקות" מהגלולות, אך לעיתים נדרשים כמה מחזורים עד שהגוף מגיע לאיזון הורמונלי והמחזורים נהיים ביוציים. מיומות, בעיקר אם הן רבות וגדולות, עלולות, במקרים מסויימים, לפגוע בהיקלטות העובר ברחם, ובכך לגרום לאי-פריון. "מצגים פתולוגיים" מתייחסים לתנוחת העובר ברחם. כל תנוחה שאינה "תנוחת הראש" הרגילה, נחשבת לפתולוגית, למשל מצג עכוז. במקרים מסויימים, הריון עשוי לגרום לגדילה של המיומות, שכן יש מיומות שרגישות להורמונים, ובעיקר לאסטרוגן. הורמון זה מופרש בכמות גדולה יחסית בתקופת הפוריות, במהלך ההריון או במהלך טיפולי פוריות. במקרה שלך, נראה לי שעוד מוקדם להתחיל לדאוג. כל עוד אינך סובלת מהימצאות המיומה, די במעקב גינקולוגי. לגבי דרכי טיפול, כדאי להיוועץ ברופא המטפל. אם את חוששת מפני הריון או מפני אי-כניסה להריון, תוכלי לפנות למרפאת השרירנים הפועלת בבית החולים שיבא, תל השומר. שם, לאחר בדיקה, יוכלו להעריך את מצבך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר דב בנדל
ד"ר דב בנדל רפואת שיניים
פרופ' דן עטר
פרופ' דן עטר אורתופדיה
ד"ר ישראל הנדלר
ד"ר ישראל הנדלר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו