הבוקר נודע לי כי הבת שלי חולה במחלת הנשיקה. אני בהריון בשבוע 12 ואני מא
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

הבוקר נודע לי כי הבת שלי חולה במחלת הנשיקה. אני בהריון בשבוע 12 ואני מאוד מפחדת שנדבקתי או שאני עלולה לסכן את העובר שלי. האם החששות שלי נכונים ?

תשובה:
למחלת הנשיקה מספר גורמים אפשריים. השכיח הוא וירוס אפשטיין-באר או EBV, שאינו מסכן את ההריון. גורם נוסף יכול להיות CMV, ואז הדבקה ראשונית שלך במהלך ההריון היא מסוכנת. מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים באיזה וירוס נדבקה ביתך וגם עם הגינקולוג שלך.