דלג לתוכן

ירידה ביעילות הגלולות בעת נטילת טופאמאקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/12/2008 תאריך עדכון: 22/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

זה כשנה וחצי אני מקבלת Topamax במינון של 75 מ"ג ליום עקב מיגרנות קשות. לאחרונה התחלתי לקחת גלולות מסוג מינס, וקראתי שטופאמאקס מוריד את יעילותן. האם גם במינון יחסית נמוך כזה של הטופאמאקס נפגעת יעילות הגלולות? באינטרנט מצאתי מידע רק על מינון גבו

תשובה:

טופאמאקס מוריד את ריכוז האסטרוגנים, בסרום ובכך מוריד את יעילות הגלולות למניעת הריון. לא ראיתי בספרות הרפואית מידע על ההבדל בין מינונים שונים. ההמלצה היא להחליף תרופה זו באחרת או להשתמש באמצעי הגנה נוסף. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי
ד"ר עופרה קריגר- שרעבי גסטרואנטרולוגיה
ד"ר עלא אבו סאלח
ד"ר עלא אבו סאלח נוירולוגיה
ד"ר בנימין רצקין
ד"ר בנימין רצקין רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו