סיווג של עקמת על פי הגיל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בצבא, בשירות קרבי, ויש לי מדי פעם בעיות בגב. לפני כ-7 שנים הייתי אצל אורתופד, שאיבחן אותי ואמר לי שיש לי עקמת קלה בגב. קיבלתי כמה תרגילים אך לא עשיתי דבר לטיפול בבעיה. במקרה של "עקמת קלה" כפי שאובחנתי, כשהעקמת אינה מטופלת, האם בטוח שה

תשובה:
עקמות שאינן על רקע מחלה נוירולוגית מתחלקות על פי גיל המטופלים. הסוג השכיח ביותר היא עקמת גיל הנעורים (Adolescent Scoliosis). ממצא של עקמת במתבגר מחייבת הערכה של חומרתה, וכן מעקב רנטגני אחר החמרה אפשרית. אמצעי הטיפול העיקריים כוללים השגחה במקרים של עקמת קלה, ושימוש במחוך וטיפול ניתוחי בדרגות החמורות. העקמת היא מצב העלול להחמיר ולגרום לתחלואה משמעותית ללא התייחסות רפואית. גורמי סיכון מוכרים להחמרה הדרגתית של העקמת כוללים עקמת בדרגה חמורה (דרגות החומרה נמדדות על פי הסטייה במעלות של עמוד השדרה מצירו התקין), גיל צעיר בעת האבחנה (מתחת לגיל 12), ואי בשלות של מערכת השלד על פי צילומים בעת האבחנה. אין בידי המידע באשר לדרך קביעת הפרופיל הרפואי בבעיה זו. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד