הסיבות האפשריות לדימום בצואה
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מנפיחות בבטן מדי פעם. כמו כן אני סובלת כבר כמה חודשים מצואה המלווה בדימומים יומיומיים וריר מפי הטבעת (בדיקת צואה שערכתי היתה תקינה). לדברי רופאת המשפחה, ייתכן ומדובר בפוליפים. מהם פוליפים וכיצד מטפלים בהם?

תשובה:
דימומים יומיומיים וריר בצואה לתקופה של מספר חודשים הינם מצב המחייב בירור. עלייך לבצע בדיקת צואה נוספת (לעיתים בדיקת צואה אחת אינה מספיקה לצורך אבחנה), ולהמשיך את הבירור אצל גסטרואנטרולוג (מומחה מחלות דרכי העיכול). פוליפים הינם גידולים שפירים במעי, אשר במקרים נדירים מובילים לדימום וריר המלווים את הצואה באופן קבוע, ועל מנת לאבחן אותם יש לבצע קולונוסקופיה. סיבות אחרות לדימומים הן מחלת מעי דלקתית, זיהומים (אמבות, חיידקים, פרזיטים), טחורים ועוד. כאמור עלייך לפנות לגסטרואנטרולוג לבירור שיכלול תשאול מלא, בדיקה גופנית, בדיקות דם וצואה, ובדיקות הדמיה לפי הצורך.