מתי תינוקות מתחילים להתהפך?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן חמישה חודשים וחצי ויש לי כמה שאלות לגבי התפתחותו. הוא עדיין לא מתהפך כלל, וגם לא נראה שהוא מנסה. שאר ההתפתחות בסדר. האם יש מקום לדאגה? בנוסף, יש לו שיעול עם קצת ליחה, ללא חום וללא בעיות אחרות, אבל זה גורם לו להתקפי שיעול עד כדי הקאה, ומקשה

תשובה:
תינוקות מתחילים להתהפך מהבטן אל הגב בסביבות גיל 7-6 חודשים, אולם חשוב לזכור: לכל ילד קצב התפתחות משלו. יש כאלה שמתחילים להתהפך מוקדם יותר ואחרים מאוחר יותר. אבני דרך התפתחותיות כאלה הן כלליות בלבד, ותינוקות שלא מגיעים אליהן בזמן האמור עדיין יכולים להיחשב לבריאים. בכל מקרה, הגורם היחיד המוסמך לקבוע אם ישנו איחור התפתחותי הוא רופא הילדים או מומחה להתפתחות הילד. חסרים לי פרטים כדי לענות על שאלתך בנושא השיעול, אולם בכל מקרה, אם הבעיה נמשכת שבועות או חודשים, יש לשוב לבדיקת רופא ילדים וכן להתייעץ עם רופא ריאות או גסטרואנטרולוג מומחה לילדים להערכה נוספת. אני מצרף קישור לתשובה בנושא שיעול בילדים: http://www.infomed.co.il/questions/q_081307_20.asp