דלג לתוכן

אלטרוקסין, ויטמין D ותוסף MSM בזמן הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/12/2009 תאריך עדכון: 18/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 35, מעוניינת להיכנס להריון בפעם השנייה. אני לוקחת אלטרוקסין לטיפול בבלוטת התריס, וכרגע היא מאוזנת. אני לוקחת גם ויטמין D עקב חוסר, וגם תוסף MSM עקב דלקת ברכיים קלה. האם כדורים אלה יכולים להפריע לי להיכנס להריון? אם נכנסים להריון, האם ניתן לקח

תשובה:

התרופה אלטרוקסין שייכת לקטגוריה A בהריון, כלומר השימוש בה בטוח ואין חשש ליטול אותה בזמן הריון. חשוב להדגיש שחשוב מאוד לשמור על איזון תפקודי בלוטת התריס גם ובעיקר בזמן הריון. ייתכן שיהיה צורך בהתאמת המינון לתקופת ההריון, ועל כן עלייך להיוועץ עם האנדוקרינולוג/ית המטפל. לגבי ויטמין D, כל עוד לא עוברים את הקצובה היומית המומלצת בהריון 400IU, שוב מדובר בקטגוריה A. אם עוברים את הקצובה היומית המומלצת, ויטמין D מסווג כבר בקטגוריה D, כלומר יכול לגרום נזק לעובר. אני ממליצה לבדוק שוב את רמת הוויטמין בגופך, ולפי התוצאות לשקול אם יש צורך להמשיך ליטול את התוסף. MSM, מתילסופונילמתאן, הוא חומר על בסיס גופרית שהוכח כיעיל בשיכוך כאבים ודלקות מפרקים. לגבי השימוש בו בזמן הריון כדאי לפנות למרכז הטרטולוגי בטלפון 02-6243663. שיהיה בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אדגר מימון
ד"ר אדגר מימון כירורגיה
ד"ר אהרון מנחם
ד"ר אהרון מנחם אורתופדיה
פרופ' כרמל ערמון
פרופ' כרמל ערמון נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו