סיבות אפשריות לדימום מיקרוסקופי בשתן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 29, וזה כשנתיים נמצא אצלי באופן קבוע דם מיקרוסקופי בכמות קבועה בשתן. עברתי ציסטוסקופיה ואולטרסאונד מספר פעמים ללא ממצאים בלתי תקינים. אני מבקר באופן קבוע אצל נפרולוג למעקב. רציתי לדעת מה הקשר בין "בעיית" הכליות לבין כאבי גרון מהם אני

תשובה:
דם מיקרוסקופי בשתן יכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות, כגון דלקת בדרכי השתן או בפקעיות הכליה, אבנים או ציסטות בכליות, גידול, מחלות של תאי הדם האדומים, ואף פעילות גופנית שבוצעה לפני הבדיקה, העלולה לפעמים לגרום לתופעה זו. אני משערת שאם ביצעת ציסטוגרפיה ואולטרסאונד ולחץ הדם שלך תקין, ניתן לשלול את רוב הסיבות שציינתי. בנוסף, בעזרת בדיקות דם פשוטות ניתן לשלול דברים נוספים, אך אני משערת שהנפרולוג ביצע את כולן ולא מצא דבר. היה רגוע והמשך את המעקב אצל הנפרולוג. בקשר לכאבי הגרון והדם בשתן, יתכן שאם חלית בדלקת גרון הנגרמת על ידי חיידק הסטרפטוקוק, גם התפקוד הכלייתי נפגע כתוצאה מכך. זהו סיבוך די נפוץ, שבדרך כלל חולף עצמונית. יתכן גם שאין קשר בין השניים! יתכן שמערכת החיסון שלך איננה חזקה, ושיש לך נטייה להידבק ללא קשר לדם בשתן. בכל מקרה, כדאי להמשיך את המעקב אצל הנפרולוג. עוד על הסיבוך הנגרם על ידי חיידק הסטרפטוקוק הפוגע בכליות, תוכל לקרוא כאן: http://www.emedicine.com/MED/topic889.htm