אני סובלת מחסר של ויטמין B12 . הייתי מעוניינת לדעת כיצד הוא מעורב ביציר
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מחסר של ויטמין B12 . הייתי מעוניינת לדעת כיצד הוא מעורב ביצירת דנ"א וכדוריות דם אדומות. היות ואני סטודנטית לכימיה, אשמח מאד אם תוכלו לכתוב לי על תהליכים אלו או להפנות אותי למאמרים בנושא.

תשובה:
ויטמין B12 או קובלמין הוא ויטמין שפעולתו חשובה למטבוליזם של חומצה פולית בגופינו, וביחד הם מהווים מרכיבים הכרחיים בייצור חומצות גרעין מהם מורכב הדנ"א. לכן פעילות השניים קריטית לכל אותם תאים בגופנו המתחלקים לעיתים תכופות, כתאי הדם האדומים. חסר של ויטמין B12 גורם לאנמיה המאופיינת בתאי דם גדולים מהרגיל ומשפיע על תאי הגליה העוטפים את העצבים, שהם רגישים במיוחד לחסר בויטמין זה ועשויים להיהרס בהיעדרו ולגרום לתסמינים עצביים, כגון חוסר שיווי משקל וירידה קוגניטיבית עד דמנציה. לפרטים נוספים: http://www.postgradmed.com/issues/2001/07_01/dharmarajan.htm