דם טרי בצואה בגלל טחורים
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20. אתמול, עם יציאת הצואה, יצאה גם כמות גדולה של דם טרי. לעיתים רחוקות אני מבחינה בדם בעת הניגוב. בגלל הכמות הגדולה פניתי למיון, שם אחרי בדיקת דם (ספירת דם והמוגלובין) ובדיקה גופנית נאמר לי שייתכן שמדובר בטחורים דרגה 2, ושעלי לחכות ולראות מה י

תשובה:
באיזה גיל סבך חלה בסרטן המעי? ככל הנראה, לפי התיאור שלך, אכן מדובר בטחורים, אך מובן שאת זקוקה לבדיקת כירורג שיסתכל לתוך הרקטום לאבחנה מדויקת. אני מבינה את הדאגה שלך שייתכן שמדובר במשהו יותר רציני, במיוחד לאור ההיסטוריה של סבך. אך הבירור אינו מצריך אשפוז. את צעירה, וסרטן המעי מופיע לרוב בגיל מאוחר יותר. למרות הכל, לאור מה שסיפרת על סבך, הייתי ממליצה לך לגשת לכירורג שיציץ פנימה אל תוך הרקטום. אם את אכן סובלת מטחורים, ניתן לטפל בבעיה. כדאי, בנוסף, לעבור בדיקת דם סמוי במצואה לאחר שהדימום יחלוף, אחת לשנה, ובדיקת קולונוסקופיה במקרה הצורך. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד