בני הקטן נולד עם קלוד הורנר סינדרום בצורה קלה, או לפחות כך אני חושבת. כמ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בני הקטן נולד עם קלוד הורנר סינדרום בצורה קלה, או לפחות כך אני חושבת. כמובן הוא סובל מהתופעות המוכרות: עפעף נופל, אישון אחד קטן מהשני, צבע עיניים שונה וכמובן והכי חשוב זיעה לא קיימת בצד אחד של הגוף. לצערי או לשמחתי הוא בן 17 ומאד מאד תמים, אז כמו

תשובה:
סינדרום הורנר מאופיין בצירוף של שלושה תסמינים עיקריים כפי שתיארת: מיוזיס, שהוא כיווץ של האישון בעין אחת, פטוזיס, שזו סגירה חלקית של העפעף באותה עין, ואנהידרוזיס, שפירושו חוסר הזעה בצד אחד של הפנים והצוואר. הסינדרום מלווה פגיעות בעצבים הסימפתטיים בצוואר. התופעה נרכשת או מולדת. יש לה השלכות קליניות המצריכות בירור רפואי רק כאשר היא מופיעה בגיל מבוגר יותר משנתיים- שלוש. כאשר היא מולדת , תופיע דפיגמנטציה של הקשתית בעין של הצד המעורב עם צבע שונה בין שתי העיניים בגיל זה. כאשר היא נרכשת לא יהיה הבדל בין צבעי העיניים וצריך לחפש מחלות הידועות כגורמות לכך, ביניהן שחפת, תהליכים בפסגת הריאה, טראומה צווארית ועוד.