על הסגולות של אומגה 3 בהריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת תוסף אומגה 3 בזמן ההריון. אני בשבוע ה-6. האם זה מועיל או מזיק? מה ההשלכות של זה? עד מתי אני אמורה להמשיך בנטילה?

תשובה:
אומגה 3 הוא תוסף תזונתי שזכה לאחרונה לתחיה מחודשת. בעבר אומגה 3 לא נצרך ככמוסות או כתוסף מזון אלא ניתן לילדים על ידי הסבתות, בעיקר בצורת שמן דגים, עקב סגולותיו המיוחדות. לאחרונה, לרוב ביוזמת החברות המייצרות תוספים אלה, נערכו לא מעט מחקרים התומכים בצריכת אומגה 3, בעיקר בהריון. להלן חלק מ"הסגולות" והתפקידים המיוחסים לאומגה 3. תפקיד חשוב בבניית מעטפות תאי המוח ומערכת הראיה. מרכיב חשוב במערכת החיסונית. נמצא שנשים שנטלו אומגה 3 במהלך ההריון סובלות פחות מתופעות של דיכאון שלאחר הלידה. צריכה במהלך הריון מונעת מקרים של לידה מוקדמת, הפלות וכדומה. רמות נמוכות של אומגה 3 נמצאו אצל נשים שסבלו מרעלת הריון. ילדים שסבלו מליקוי קואורדינציה התפתחותית, הראו שיפור תפקודי משמעותי לאחר שימוש בתוסף זה. כפי שאת רואה, כיום מדברים רבות בשבחי התוסף. מובן שאת יכולה גם לקבל אומגה 3 על ידי צריכה קבועה של מזונות העשירים באומגה 3 באופן טבעי אם אינך מעוניינת בכמוסות. אין המלצה ברורה לגבי המינון הרצוי בהריון ולגבי משך השימוש. אבל בכל מקרה, לפני לקיחת כל תוסף מזון או תרופה בזמן ההריון, יש להיוועץ ברופא אצלו את נמצאת במעקב. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד