תוצאת בדיקת עגבת לא חד-משמעיות בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נמצאת בשבוע ה-12 של ההריון הראשון. בבדיקת הדם השגרתית של תחילת ההריון יצאה תוצאה של Tropenema Weakly Positive בליווי הערה: RPR Negative. התבקשתי לחזור על הבדיקה כעבור שבועיים והתוצאה היתה זהה. מה המשמעות של התוצאה? רופאת הנשים אינה מייחסת לכך ח

תשובה:
אלה בדיקות לעגבת – Syphilis.הבדיקה שעברת, Rapid Plasma Regain, היא בדיקת הסקר לעגבת. כאשר התוצאה שלילית (כמו אצלך), האדם הנבדק אינו חולה בעגבת. אך עם זאת הבדיקה אינה ספציפית. הבדיקה השניה היא בדיקה ספציפית לעגבת, אך קריאתה עשויה להיות סובייקטיבית, ולכן כנראה, טענה הרופאה שמעבדות קופה החולים לא מדוייקות. אני ממליצה, לפנות לזיהומולוג לייעוץ, רק בשביל שתהיי שקטה ובטוחה. בהצלחה בהמשך ההריון! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד