דלג לתוכן

דימום מהאף אצל ילד שסובל מהמופיליה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/12/2007 תאריך עדכון: 23/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

יש לי 2 בנים שסובלים מהמופיליה A קשה מלידתם. הסב חולה והאם נשאית. אחד מהם מדמם לעיתים קרובות מהאף משני הכיוונים לסירוגין. האם טיפול צריבת רירית האף הגורמת לדימומים על ידי רופא אף-אוזן-גרון אינה עלולה לגרום לילד לאבד את חוש הריח? ומהם הסיכונים בטיפו

תשובה:

אחת מהדרכים היותר יעילות לטיפול בדימומי אף אצל אנשים עם בעיות קרישה היא על ידי צריבת האזורים המדממים ברירית האף. צריבתם לרוב אינה פוגעת בחוש הריח. זהו ניתוח פשוט יחסית, ולא ידוע לי על סיכונים מעבר לאפשרות של פגיעה ברקמות הסובבות, המתרחשת רק במקרים נדירים. ניסיתי למצוא עוד מידע בנושא, אך לצערי לא הצלחתי. נסי לשאול את הרופא שיבצע את הניתוח. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר עופר זקס
ד"ר עופר זקס אורתופדיה
ד"ר אליהו כץ
ד"ר אליהו כץ פנימית
פרופ' יורם אגמון
פרופ' יורם אגמון קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו